Zo werkt een coachingsessie

Stap voor stap

1. Intake

Het intake gesprek neemt ongeveer een halfuurtje in beslag samen met de uitleg van de sessie.

2. Kennismaking paarden

De paarden worden aan je voorgesteld, de beste match wordt ingezet.

3. Bespreken werkvormen

Vaak is een sessie met werkvormen effectiever, dit wordt meestal in een vervolgsessie ingezet.

4. Ontspanning

Actief rust zoeken. Om een sessie zo goed mogelijk te laten verlopen proberen we rust te creëren in je hoofd, zodat de gedachtenstroom lager wordt en je zo dicht mogelijk bij het alfaniveau komt.

5. Sessie

Hiervoor gebruiken we een stuk van de rijbaan dat is afgezet, je maakt kennis met het paard in kwestie, de eerste paar minuten geven de meeste informatie, het paard laat dit onmiddellijk zien.

6. Evaluatie

Na de sessie bespreken we hoe je het ervaren hebt, wat je de volgende dagen als nawerking kan verwachten. Of er aan de hand van deze sessie inzichten zijn. En of er behoefte is aan een vervolg.

Meer informatie paardencoaching? Neem dan contact op met ons op.
Even voorstellen

Miek Raemaekers

Ik ben Miek Raemaekers, geboren en getogen in Nederweert, veilig en gelukkig opgegroeid in een gezin met 9 kinderen, zelf 3 volwassen kinderen en sinds kort een kleinkind.

Paarden lopen als een rode draad door mijn leven en zo is ook mijn interesse in het coachen ontstaan. Samen met mijn paarden wil ik mensen helpen die om de een of andere reden, de spanning in hun lichaam (trauma), niet meer zelf kunnen loslaten en kampen met nachtmerries, schrik of paniekaanvallen, gevoelens van disconnectie/ vervreemding van zichzelf of hun omgeving. Ook mensen met problemen in hun systeem (naaste familie) ondervinden verlichting bij het coachen met een paard. Hoe ongelooflijk het misschien ook lijkt het paard haalt altijd resultaat.

Door de jaren heen heb ik een aantal opleidingen en cursussen afgerond, de meest toepasselijke zijn:

  • Omgaan met veranderend gedrag (dementie)
  • Basisopleiding paardencoaching
  • Basisopleiding 2 Systemische paardencoaching
  • Paardencoaching en Trauma

Ervaringen van anderen

Wat een prachtige ervaring

Vanmiddag mochten wij naar de “Paardencoach”. Wat een prachtige ervaring en voor het eerst in mijn leven zo dichtbij een paard geweest. Sally en Coco waren de paarden. Echt bijzonder dat Sally gelijk met het hoofd naar John zijn buik ging zonder iets te weten. Het paard scant je. Coco beschermde mij, zo bijzonder om te ervaren.

Annelies en John van Eck

Zoveel mooie en goede inzichten

Vertrouwen dat is wat ik voelde na de kennismaking met Miek. De rust die ze uitstraalt en de rust in haar stem gaven mij een ontspannen gevoel. Systemisch coachen (het gezin van herkomst) daar gaan we mee aan de slag. Julius het paard waar ik mee in de ring sta, heeft mij situaties laten zien en voelen waar veel emoties en verdriet zitten. Deze sessie heeft mij zoveel mooie en goede inzichten gegeven. Waar ik iets mee kan en wil gaan doen. Dit geeft mij een sterk gevoel.

Danny

Ontroerend en Leerzaam

De ontmoeting met Coco bij Miek was ontroerend. “Gescand” worden door een sensitief dier – dat meteen een aantal signalen geeft – is echt bijzonder. De wijze waarop Miek de signalen benoemde, was zorgvuldig en respectvol. Ze geeft je de ruimte om te reageren of juist ook niet. In mijn geval had Coco direct door dat ik in mijn lijf en mijn omgeving wat zorgelijke situaties heb. Het feit dat ze me wilde beschermen, vond ik ronduit magisch.

Margot Nijkamp
Interesse in een paardencaching sessie?

Laten we een intake plannen!

Denk jij, of twijfel je nog enigszins, over wat een sessie voor jou zou kunnen betekenen, neem dan vrijblijvend contact op. Daarnaast leg ik je graag uit hoe laagdrempelig het coachen met paarden is.
 

Intake plannen