Zo veel te beleven

Zo Gewoon, kan voor jou de plek zijn om: te ontdekken wie je bent, jezelf te kunnen zijn, tot rust te komen in een veilige omgeving, structuur op te bouwen maar ook te leren waar je kwaliteiten liggen, vaardigheden te ontwikkelen en te behouden. Gestimuleerd en uitgedaagd worden. Dat is wat we met onze activiteiten willen bereiken.

Fysieke dagbesteding     Creatieve dagbesteding

Fysieke dagbesteding

Zorg voor deelnemers met een verstandelijke beperking.

Wij als initiatiefnemers van Zo Gewoon vinden het belangrijk om mensen met een verstandelijke beperking een veilige omgeving te bieden, waar warmte, gezelligheid en huiselijkheid voorop staan. Dit creëren we door structuur te bieden, samen aan het werk te zijn, met elkaar lief en leed te delen en door vooral verbinding met elkaar te maken.

Bijpassende activiteiten:

  • Paarden poetsen
  • Stallen uitmesten
  • Geitjes verzorgen
  • Wandelen met paarden

Creatieve dagbesteding

Zorg voor deelnemers met NAH. We weten dat bij mensen met niet-aangeboren hersenletsel de wereld klein kan zijn. Met name op sociaal gebied kunnen zij in de persoonlijke situatie vastlopen. Daarom bieden wij een plek waar mensen kunnen komen om laagdrempelig hun sociale vaardigheden te vergroten, contacten te leggen en onderhouden, (creatief) bezig te zijn, hun eigen wereld te vergroten, positieve aandacht te krijgen.

Bijpassende activiteiten:

  • Mozaïeken
  • Schilderen op doek
  • Hout branden
  • Hooinetten knopen

Paarden- coaching

Psychische ondersteuning voor volwassenen.

Bij paardencoaching worden paarden ingezet als hulpmiddel in coachingsessies van mensen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de natuurlijke kwaliteiten van het paard zoals ze op mensen reageren. Paarden stralen energie uit en vangen energie op. Het kan soms pijnlijk en confronterend zijn om de werkelijke reden van een probleem onder ogen te zien. Het paard heeft daar echter geen boodschap aan en laat zien wat het voelt. Zo kan er directer worden toegewerkt naar zinvolle inzichten over de situatie van de cliënt.

Meer informatie     Intake inplannen

Benieuwd of jij je thuis voelt bij Zo Gewoon?

Ben je door het lezen van de informatie op de website nieuwsgierig geworden naar wie wij zijn en of jij je hier thuis voelt? Kom dan een dag met ons mee lopen en ontdek het zelf!

Over ons     Dag meelopen